Hűtőmágnes, dekormágnes, mágneses ajándék - Magnetta  
 
Figyelmeztetés Homepage Kapcsolat
 
 
       Ajánlom egy ismerősnek
Kedvencek közé teszem
Facebook megosztásTwitter megosztás
További lehetőségek


 
Kezdőlap » FIGYELMEZTETÉS!
 
Figyelmeztetés! Mágneses hatás! Termékeink mágnest vagy mágneses alkatrészt tartalmaznak!
Az alkalmazott mágnesek erőssége terméktípusonként változó
(rugalmas mágnesfólia 45 Gauss - Neodímium mágnesek akár 4.000 Gauss).

Egészségügyi figyelmeztetések:

  • Elektromos implantátumot (pacemaker, elektromos inzulinadagoló,..) viselők számára mágneses termékek viselése veszélyes, nem ajánlott.
  • Terhesség illetve szoptatás alatt mágneses termékek viselése nem ajánlott.
  • A kis méretű mágneses termékek könnyen lenyelhetők. Az emberi test belsejében az egymáshoz vagy más fémtárgyhoz tapadó mágnesek súlyos vagy halálos sérülést okozhatnak. Mágnes lenyelése vagy belélegzése esetén azonnal kérjen orvosi segítséget!" A gyermekek számára készülő mágneses termékeket minden alkalommal az alább olvasható Kötelező felirat-tal kell ellátni!

Egyéb figyelmeztetések:
  • A mágnesek erősségüktől függően eltérő hatótávolságú és erősségű mágneses mezőt hoznak létre amely befolyásolhatja az alábbi készülékek működését: televízió- és számítógép monitor, navigációs rendszerek, hangszórók…
  • Elektronikus adathordozó eszközökben a mágneses mező tartós hatása visszafordíthatatlan sérüléseket okozhat: hitelkártyák, számítógépek és adathordozó eszközök (CD, videó-szalagok, …) mechanikus órák, …!
  • Légi szállításnál egyes mágneses termékek esetén speciális csomagolás illetve külön engedély szükséges!


Gyermekek számára készülő mágneses termékek kötelező feliratai

A mágneses játékokat a vonatkozó általános előírások szerint jól olvasható figyelmeztetésekkel kell ellátni, hogy így is csökkentsék a használatukkal járó kockázatot. A vonatkozó szabvány (MSZ EN 71-1), valamint a jelenleg Magyarországon érvényben levő miniszteri rendelet (15/2008.(VIII.19.) NFGM 2.§ (1)) a mágneses játékok lenyelhetőségével és belélegezhetőségével kapcsolatosan a kizárólag 3 éves életkor feletti használatra figyelmeztető feliratot csak abban az esetben írja elő mind a játékon, mind annak csomagolásán, ha az adott játék vagy annak bármely (akár leválasztható) alkatrésze is teljesen belefér a kis alkatrészek vizsgálóhengerébe.
A rendeletben megfogalmazott kötelező figyelmeztető felirat szövege a következő:

"Figyelem! Ez a játék mágnest vagy mágneses alkatrészt tartalmaz. Az emberi test belsejében az egymáshoz vagy más fémtárgyhoz tapadó mágnesek súlyos vagy halálos sérülést okozhatnak. Azonnal kérjen orvosi segítséget a mágnes lenyelése vagy belélegzése esetén!"

Ettől a szövegtől el lehet térni, ha a figyelmeztetés tartalma megegyezik az előírással.